Vraag en Antwoord

Over BGZ

 • Wat is BGZ?
  BGZ is een recreatieve badmintonvereniging in Arnhem. Wij spelen alleen wedstrijden van 15 tot 20 minuten met elkaar.
 • Wanneer speelt BGZ?
  BGZ speelt op donderdagavond en op zondagochtend/middag. Op donderdag van 19.30 uur tot 22.30 uur en op zondag van 11.30 uur tot 14.30 uur.
 • Kan iedereen lid worden van BGZ?
  Ja, mits je 16 jaar of ouder bent. Ben je 14 jaar dan kun je meespelen in overleg. Je betaald dan per keer een bedrag. Dit bedrag is gelijk aan het bedrag wat per week is op de losse speelkaart die gekocht kan worden door gastspelers. Als je 16 bent dan vervalt dit en moet je lid worden of in één keer een kaart kopen.
 • Kan ik ook training krijgen?
  Bij BGZ wordt op vraag en afspraak instructie gegeven. Doelstelling is om de basis van badminton te leren en de spelregels te kennen. We geven geen trainingen om ‘beter’ te worden.
 • Kan ik ook singles spelen?
  Dit kan alleen wanneer de situatie dit toe laat. In principe spelen wij alleen dubbelspel. Dit komt omdat we maar 4 velden hebben en vaak meer dan 16 spelers. Dan maken we de velden vol. Is er een veld leeg en komen andere niet een speler tekort dan mag je ook het veld gebruiken van een single spel.
 • Moet ik de spelregels kennen of kunnen badmintonnen?
  Nee dat hoeft niet. Wel gaan we jou deze leren. Badminton is geen sport zoals je speelt op de camping. Het is een wedstrijdsport waarin de tegenstander van jou probeert te winnen. De spelregels zijn belangrijk en maken het spel leuk.

Over de aanbieding 4 maanden gratis.

 • Hoe zit het precies?
  Op de pagina van de aanbieding (zie bovenaan voor een snelkoppeling) kun je lezen hoe het zit. Wanneer je lid wordt gaat de aanbieding in en mag je in het eerste jaar in totaal 4 maanden gratis badmintonnen.
 • Moet ik meteen betalen?
  In maand 2 betaal je de inschrijfkosten. Deze zijn ieder jaar opnieuw bepaald aan de hand van de kosten van de Nederlandse Badminton Bond. Je betaald pas contributie wanneer je 4 maanden voorbij zijn. (Dus niet achteraf zoals bij veel andere sportcentra).
 • Mag ik tussentijds stoppen?
  Wanneer je na 4x gratis hebt ingeschreven gaat je lidmaatschap in. Je mag dan niet meer stoppen tot het jaar voorbij is. Dus bij inschrijving moet je minimaal 8 maanden contributie betalen.
 • Ik heb een Gelrecard hoe gaat dit?
  Wanneer je gebruik maakt van een Gelrecard heb je korting op de contributie. We gaan samen afspreken hoe we dit bedrag benutten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. We kunnen dan het lidmaatschap in laten gaan vanaf de 4de maand. Je profiteert dan van 12 maanden korting. We kunnen ook het maximale bedrag van de Gelrecard verdelen over de resterende 8 maanden. Je betaald dan het eerste jaar minder per maand dan het 2e jaar. (omdat je dan het maximale bedrag over meer maanden moet verdelen).

Over lidmaatschap en contributie.

 • Wat is de contributie van BGZ?
  De contributie van BGZ wordt ieder jaar ge-indexeert. Dit doen we op basis van de maandelijkse kosten en opbrengsten. We willen graag financieel gezond blijven en dus bekijken wij 2x per jaar of het bedrag moet worden aangepast. In de praktijk is dit zelden nodig. Al jaren is onze contributie rond de € 13 voor een enkel lidmaatschap en € 18 voor een combi lidmaatschap.
 • Wat betaal ik voor welk lidmaatschap?
  Voor een enkel lidmaatschap betaal je € 13. Hiermee speel je of op de donderdag of op de zondag. Je mag dan niet afwisselen tussen de dagen. Dit mag wel met een combilidmaatschap. Hier speel je op beide dagen of wissel je af. Dit lidmaatschap is het voordeligste en kost € 18 per maand. We incasseren de contributie per maand, maar rekenen met een jaarcontributie. Je bent dus ook een jaar betalingsverplichtig met een jaar verlenging.
 • Wanneer mag ik opzeggen?
  BGZ kent een lidmaatschap van een jaar met een jaar verlenging. Abonnementen of lidmaatschappen voor de duur van één jaar met stilzwijgend verlengen is mogelijk binnen een vereniging. Wanneer je lid wordt in een bepaalde maand mag je pas 11 maanden later opzeggen voor de maand erop. Dus lid per 1 januari is opzeggen voor 1 december.
 • Ik wil per week betalen, kan dat ook?
  Nee, dat kan niet. Dit is voor ons financieel niet haalbaar. Wel kunnen we een speelkaart aanbieden. De kosten van de kaart kunt u vragen bij één van de commissieleden. Je krijgt dan 10 speelmogelijkheden. Deze kunnen worden ingewisseld op de zondag of donderdag. Je krijgt maximaal 2 kaarten per speelseizoen. De kostprijs op de kaar van 1x spelen is ongeveer dubbel de prijs als de kostprijs per keer in een lidmaatschap. Het is alleen voordelig wanneer je heel weinig kunt komen spelen.
 • Mag ik ook een keer wisselen van speeldag als ik geen combi-lid ben?
  Ja dat mag, we controleren hier niet streng op, maar gaan ervan uit dat leden dit netjes zelf regelen. We doen niet moeilijk over 3 a 4 keer per jaar. Wil je vaker, wordt dan combi-lid.
 • Ik wil graag iemand één keer meenemen, maar hij/zij kan geen lid worden mag dat?
  Jazeker, mits er voldoende ruimte over blijft voor onze eigen leden om te spelen dan is dit geen probleem. Wij ontvangen graag gasten. Ik heb een langdurige blessure en kan niet meer badmintonnen. Kan ik mijn lidmaatschap stoppen? Nee, hier zijn geen vaste afspraken over. BGZ heeft een lage contributie en kan hierdoor niet een lidmaatschap pauzeren. Toch vinden wij het belangrijk om samen met het lid te kijken wat we kunnen doen om het op te lossen. Stuur hiervoor een mail naar ons en we bespreken of we hier iets kunnen betekenen.
 • Ik ga verhuizen en nu?
  In principe is een verhuizing geen reden om tussentijds op te zeggen. Immers is het lidmaatschap aangegaan voor 12 maanden. Echter wanneer u meer dan 45 minuten van Arnhem bent gaan verhuizen willen wij een kosteloze (tussentijdse) opzegging in overweging nemen. Een aanvraag hiervoor met nieuw adres ontvangen wij graag via de mail.
 • Ik wil echt opzeggen en ik heb het jaar nog niet af. Kan dit?
  We vinden het jammer als u tussentijds wil opzeggen, maar als het echt niet op te lossen is dan kan dit. We hebben hiervoor wel een berekening. We vragen dan een bepaald bedrag het deel wat nog resterend is. Dit is tot 6 maanden 50% van de contributie + 10% en € 15,00 administratie kosten. Onder de 6 maanden is het nog 25% van de resterende contributie en 10% en dan € 15,00 administratiekosten. De 15% is aflossingsboete. De reden dat wij dit doen is om tegemoet te komen aan mensen die echt niet anders kunnen dan opzeggen. Het is meestal geen voordelige oplossing.
 • Kan ik ook in één keer betalen?
  Ja dat kan, echter altijd aan het begin van het jaar van lidmaatschap en altijd in één keer vooruit. Tussentijds opzeggen is dan niet mogelijk, ook niet met de speciale regeling.

Wanneer ben ik aspirant en wat betekent dit en wanneer kan ik lid worden?

 • Wanneer kan ik meespelen bij BGZ?
  Je mag bij BGZ meedoen wanneer je 14 jaar bent. Dit kan alleen wanneer er voldoende ruimte is voor de leden om te spelen. Dit betekent maximale wachttijd van 1 blok voor een lid.
 • Wat kost het voor een aspirant lid?
  Een aspirant-lid betaald de kostprijs per keer van een speelkaart. Dit betaal je dan dus voor aanvang van de speeldag/avond.
 • Wat gebeurt er als het toch ineens te druk is?
  We kijken dan samen of je nog door kunt spelen. Kan dit niet dan krijg je het geld van die dag terug.

Speelkaart ipv lidmaatschap.

 • Wat is het verschil en wat kost het?
  Spelers met een speelkaart zijn geen lid van BGZ. Ze mogen wel meespelen en hebben met de kaart ook recht om mee te spelen. De kostprijs van een kaart is opgebouwd uit de kostprijs van één speeldag van een combilid + € 2. De prijs wordt afgerond. Op 40 speelweken is de prijs per week ongeveer € 5,50. Daarmee is de speelkaart ongeveer € 75.
 • Hoe veel speelkaarten mag ik kopen?
  Je mag maximaal 2 speelkaarten kopen per seizoen. Hiermee kun je op zondag en op donderdag badmintonnen. Zijn de speelkaarten op dan kun je niet meer deelnemen tenzij je lid word.
 • Als ik dan toch lid wil worden, wat betaal ik dan (nog)?
  Wil je toch lid worden dan gaat op het moment dat je kaarten op zijn de incasso starten. We berekenen dan de jaarcontributie van een combi-lid. We halen daar het bedrag wat reeds is betaald voor de kaarten vanaf. Het deel wat overblijft betaal je voor de rest van het jaar. Rekenvoorbeeld: Je koopt in januari een kaart en in maart één kaart. In mei wil je toch lid worden dan moet je nog lid blijven tot 1 januari. Dat is dan 7 maanden. Je contributie per jaar is: 12 x € 18 = € 216. Je hebt al betaald € 150, er blijft dan € 66 over. Deze moet je dan in de overige 7 maanden voldoen. Dat is € 9,42 per maand. In januari start je dan met een lidmaatschap van een enkel lidmaatschap of dubbellidmaatschap. Je mag niet meer opnieuw een kaart kopen.
 • En de gratis periode?
  Wanneer je geen lid wordt dan krijg je ook geen gratis badmintonperiode. Besluit je na 2 kaarten toch lid te worden dan kunnen we de gemiste gratis maanden niet terug betalen.