Gelrepas info

Voor wie is de Gelrepas?
De GelrePas is voor inwoners van Arnhem, Duiven, Rheden en Westervoort met een inkomen tot 110% (Westervoort 120%) van de bijstandsnorm en hun inwonende kinderen tot 18 jaar. Kinderen tot 4 jaar hebben bij de meeste activiteiten in principe gratis toegang en hebben daarom geen pas nodig. Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen een eigen pas. Bereiken zij de leeftijd van 18 jaar, dan moeten zijzelf een pas aanvragen. Studenten komen niet in aanmerking voor de GelrePas.

Hoe kan ik de pas aanvragen?
Via internet: u kunt de GelrePas direct aanvragen met gebruikmaking van DigiD. Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de GelrePas binnen maximaal 5 werkdagen thuis.

Schriftelijk: u kunt zelf een aanvraagformulier Gelrepas.pdf (62 kB) downloaden,  invullen en opsturen naar de gemeente Arnhem, afdeling Aanvullend Inkomen, Postbus 9029, 6800 EL Arnhem. PDF
Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de GelrePas binnen maximaal 5 werkdagen thuis.

Persoonlijk bij het Klant Contact Centrum in het Stadhuis. Voor de aanvraag van een GelrePas kunt u een afspraak maken, u wordt dan direct geholpen.

Wat kunt u verwachten?

Jongeren van 4 tot 18 jaar met een GelrePas, die lid zijn of willen worden van een sportvereniging hoeven hun contributie niet zelf te betalen. Via de gemeente Arnhem wordt de contributie betaald.

Voor de vergoeding aan de verenigingen wordt een maximum van € 225,- per kind (per jaar) gehanteerd. Voor volwassen (vanaf 18 jaar) ontvangen verenigingen 50% van de contributie, ook met een maximale vergoeding van € 225,- (per jaar). De vergoeding geldt voor het lidmaatschap van maximaal één vereniging per jaar. Het bedrag dat niet wordt vergoed, dient de vereniging bij het lid te incasseren.
Declareert u contributie voor een pashouder, die volgens onze administratie al elders sport en waarvoor ook al contributie is vergoed, dan wordt u hiervan via email in kennis gesteld.

Voor meer informatie kijk op de site van de Gemeente Arnhem.