Voor wie is de Gelrepas?

De GelrePas is voor inwoners van Arnhem, Duiven, Rheden en Westervoort met een inkomen tot 110% (Westervoort 120%) van de bijstandsnorm en hun inwonende kinderen tot 18 jaar.
Kinderen tot 4 jaar hebben bij de meeste activiteiten in principe gratis toegang en hebben daarom geen pas nodig.
Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen een eigen pas. Bereiken zij de leeftijd van 18 jaar, dan moeten zijzelf een pas aanvragen.
Studenten komen niet in aanmerking voor de GelrePas.

Hoe kan ik de pas aanvragen?

Actuele informatie over het aanvragen van de GelrePas kan gevonden worden op deze pagina van de gemeente Arnhem.

Wat kunt u verwachten?

Jongeren van 4 tot 18 jaar met een GelrePas, die lid zijn of willen worden van een sportvereniging hoeven hun contributie niet zelf te betalen. Via de gemeente Arnhem wordt de contributie betaald.

Voor de vergoeding aan de verenigingen wordt een maximum van € 225,- per kind (per jaar) gehanteerd. Voor volwassen (vanaf 18 jaar) ontvangen verenigingen 50% van de contributie, ook met een maximale vergoeding van € 225,- (per jaar). De vergoeding geldt voor het lidmaatschap van maximaal één vereniging per jaar. Het bedrag dat niet wordt vergoed, dient de vereniging bij het lid te incasseren.
Declareert u contributie voor een pashouder, die volgens onze administratie al elders sport en waarvoor ook al contributie is vergoed, dan wordt u hiervan via email in kennis gesteld.