Even kennismaken….

B.G.Z. oftewel Badminton Groep Zuid is een recreatieve badminton vereniging. Dat wil zeggen dat wij wel een officiële, bij de Nederlandse Badminton Bond ingeschreven, badmintonclub zijn. Echter kennen wij geen deelname aan de competitie.

Soms, bij voldoende animo organiseren we ook een klein eigen toernooi, maar vooral het meest belangrijke is toch nog steeds onze eigen speeldagen. Deze zijn de donderdag en de zondag.

Op onze eigen speeldagen kunnen alle leden vrijblijvend badmintonnen, wij werken namelijk met een labelsysteem. U speelt dan maximaal 15 (bij meer dan 32 spelers) of 20 minuten een wedstrijd en moet dan weer opnieuw uw kaart ophangen voor een volgende wedstrijd, dit is dus op tijd. De kaartjes worden uitgedeeld en u kunt zelf uw partij kiezen.

Zoals al eerder gezegd heeft Badminton Groep Zuid geen competitie spelers, toch bestaat onze vereniging uit mensen die op verschillende niveaus badmintonnen. Recreanten, mensen die net beginnen en nooit competitie hebben gespeeld en de gevorderd recreanten, oud competitie spelers en soms leden die buiten B.G.Z. nog steeds aan de competitie deelnemen.  Bij onze club heeft u overigens wel de mogelijkheid om vrijblijvend te trainen, de trainingen worden gegeven op, zowel de donderdagavond als de zondagochtend. De training bestaat uit een instructie. De training is bedoeld voor mensen die instructie willen krijgen om de basis te leren, de spelregels en dan zo een leuke partij mee kunnen spelen. De instructie is voor alle leden en aankomende leden. De instructie is gratis en vrijblijvend. De instructie wordt op afspraak gegeven en voor een bepaalde periode.

Als je lid wordt van BGZ, word je automatisch ingeschreven bij de NBB (Nederlandse Badminton Bond). Op grond van deze inschrijving ontvang je eenmaal per jaar een bondskaart. (Via de e-mail en alleen digitaal). Deze bondskaart is voorzien van een persoonlijk nummer (bondsnummer) dat gebruikt moet worden als je mee wilt doen aan toernooien en/ of competitie.

In onze vereniging staat gezelligheid op nummer één. Onze doelstelling is dan ook: recreatief badmintonnen voor iedereen vanaf 16 jaar op een vrijblijvende basis!! Bij badmintonnen blijft het echter niet. Wij organiseren jaarlijks een aantal activiteiten. Kijkt u op onze facebookpagina voor foto’s en sfeer en u krijgt een indruk van onze speeldagen.

Wij spelen in de Sporthal in de wijk Vredenburg.  Slochterenweg 29 6835 CD  Arnhem (Zuid) 026-3235955  

Onze speeldagen zijn:   
-Donderdag 19.30 uur tot 22.30 uur                                               
-Zondag 11.30 uur tot 14.30 uur.                                               
Vakanties gesloten, kijk op de kalender voor actuele speeldagen.